Oj, så länge sen bloggen uppdaterades!

Nu blir det flera böcker på en gång; jag har läst några bra böcker i sommar.

Carlos Ruiz Zafon Ängelns lek
Zafon skrev Vindens skugga, rekommenderad av Bo Stawreberg här på bloggen.
Den här boken utspelar sig också i Barcelona på tjugotalet. Huvudpersonen är författare och bokälskare och kämpar för att försörja sig på sin penna. Han skriver gotiska berättelser, men tröttnar på hemskheterna och skriver i stället under på ett slavkontrakt med två hänsynslösa förläggare. Sen dyker räddningen upp i form av en ny förläggare…eller? Är han en ängel eller en djävul? Mystik, spänning, kärlek… Nästan lika bra som Vindens skugga!

Majgull Axelsson Den jag aldrig var
Jag citerar Helsingborgs Dagblad: “… ett laddat psykologiskt drama om identitet och valmöjligheter, skuld och förlåtelse, vänskap och svek…”
MaryMarie vacklar mellan två identiteter efter en traumatisk upplevelse. Sitter hon i fängelse eller är hon minister? En spännande och läsvärd bok!

Elizabeth Gilbert Lyckan, kärleken och meningen med livet
Titeln lät banal, men jag litade på rekommendationerna på en bokblogg – minns ej vilken, kanske Bokhora.
Boken är i tre delar: Njutning i Italien, Gud och yoga i Indien, balans och lycka i Indonesien (Bali) skulle man kortfattat kunna säga.
Elisabeth Gilbert ger sig ut på ett års reseäventyr efter en uppslitande skilsmässa m.m. elände. Bästa betyg åt boken måste väl vara att jag fick lust att resa till alla tre länderna och följa i hennes fotspår! Fast yogastudierna i Indien var tuffa…

Boken har blivit film med Julia Roberts i huvudrollen. Har inte sett den.

Marie Hermansson Himmelsdalen

Om tvillingförväxling och psykopater… Spännande och ovanlig historia – ofta helt galen – i ordets rätta bemärkelse! Rekommenderas starkt!